Προηγούμενη σελίδα

«Άξιον και Δίκαιον», είναι ο τίτλος του βιβλίου που αναφέρεται στο έργο και στον βίο του Κώστα Ζουράρι, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ξυράφι. Στο βιβλίο αυτό, η σκέψη ενός φιλοσόφου συμβαδίζει με τη δράση του μέσα στη ζωή, πράγμα που δεν συμβαίνει όμως συχνά παγκοσμίως. Μέσα από το έργο του Κώστα Ζουράρι, στο βιβλίο αυτό αναλύεται, το πώς και το γιατί ο καθηγητής, ο φιλόσοφος, ο διανοούμενος, ο Κώστας Ζουράρις, κατατάσσεται ως ένας από τους σκυταλοδρόμους στην ομάδα, η οποία διαχρονικά, -με πρώτο τον Όμηρο-, διαμόρφωσε και μεταφέρει την ταυτότητα του Ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τον τρόπο σκέψης και δράσης της δικής μας Ανατολής.

Ο Κώστας Ζουράρις, υποστηρίζει ο συγγραφέας του έργου και προσωπικός φίλος του φιλοσόφου, Γιώργος Καλεάδης, έχει εντοπίσει ένα χρόνιο κενό στην ελληνική παιδεία και γραμματεία, το οποίο, ελάχιστοι διανοούμενοι, έως τότε, προσπάθησαν να το καλύψουν. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι ταγμένο όλο το φιλοσοφικό έργο του και η ανάλωση της προσπάθειάς του, εντός αυτού. Η προσφορά του στις επόμενες γενιές Ελλήνων αποτελεί μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Το πώς και το γιατί ο Κώστας Ζουράρις κατατάσσεται, ως εις εκ των σκυταλοδρόμων στην ομάδα, η οποία διαχρονικά – με πρώτο τον Όμηρο-, διαμόρφωσε και μεταφέρει την ταυτότητα του ελληνικού πολιτισμού καθώς και τον τρόπο σκέψης και δράσης της καθ’ ημάς Ανατολής, αναλύεται – μέσα από το έργο του Κώστα Ζουράρι – σε αυτό το βιβλίο. Επειδή η σκέψη ενός φιλοσόφου, συμβαδίζει με τη δράση του και αυτή η συνέπεια – σκέψης και δράσης – απουσιάζει παγκοσμίως σήμερα – με σπάνιες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κώστα Ζουράρι-, στο βιβλίο αυτό η πνευματική δημιουργία, συνοδοιπορεί με τη δράση μέσα στη ζωή.

ISBN

978-618-80399-0-2

Αριθμός σελίδων

594

Συγγραφέας

Γεώργιος Ε. Καλεάδης

Διάσταση βιβλίου

14x21cm

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γιώργος Καλεάδης γεννήθηκε στην Καβάλα (16/7/1962). Είναι οικονομολόγος (Οικονομικό Τμήμα νυν Πανεπιστημίου Μακεδονίας) συγγραφέας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Από το 1981 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Επιμορφώθηκε με μακροχρόνια σεμινάρια στην επιχειρησιακή έρευνα και στο marketing. Έχει συνεργασθεί με ιδιωτικές σχολές, κολλέγια, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, φοιτητικά και μαθητικά φροντιστήρια και με πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ταυτοχρόνως, υπήρξε εισηγητής σε συνεδριάσεις και forums.
Έργα του: Παραδόσεις Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Παραδόσεις Πολιτικής Οικονομίας, Θέματα Management, Η Δυναμική των Πωλήσεων, Πατρός Παϊσίου, Αγίου Βίος, Αλβερτίνη.