ΞΥΡΑΦΙ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΞΥΡΑΦΙ

Οι εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ δραστηριοποιούνται στο χώρο του εντύπου και της διαφήμισης, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις προβολής και ανάδειξης της επιχείρησής σας. Όπλα μας αποτελούν η τεχνογνωσία, η εμπειρία, το πάθος για το τέλειο καθώς και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες και τα σύγχρονα μέσα ψηφιακής και offset εκτύπωσης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ελληνικής Δημοκρατίας 5,
Καβάλα, 652 01

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@xirafi.gr
Τηλ: +30 2510837373

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ONLINE Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟ 2510837373
Περισσότερα

Η συμβολή της οικογένειας Μεταξά Δημητρίου στη νεότερη ιστορική πορεία της Θάσου

Η οικογένεια του Μεταξά Δημητρίου ήταν από τις μεγαλύτερες πατριαρχικές οικογένειες της Θάσου. Κοτσάμπασης του Θεολόγου για χρόνια ο Μεταξάς Δημητρίου, το 1779 ανέλαβε τη διοίκηση του νησιού του ως μπας κοτσάμπασης, αξίωμα που το διατήρησε ως το θάνατό του. Στο αξίωμα αυτό τον διαδέχτηκαν τα δύο παιδιά του, ο Αναγνωστούδης και στη συνέχεια (1813-1821) ο γνωστός σ’ όλους Χατζηγιώργης Μεταξάς, που συνέδεσε το όνομά του με την εξέγερση της Θάσου το 1821. Η γενέτειρά του υπήρξε δημιούργημα των πρώτων σκοτεινών χρόνων της τουρκοκρατίας. Ο ακριβής χρόνος της ίδρυσης του Θεολόγου δεν μας είναι γνωστός. Σποραδικές μαρτυρίες, όμως, μας επιτρέπουν σήμερα να τοποθετήσουμε χρονικά περίπου την εμφάνιση του Θεολόγου.

ISBN

978-618-82068-9-2

Διάσταση

16x24cm

Συγγραφέας

Κωνσταντίνος Ι. Χιόνης

Αριθμός σελίδων

128

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Η συμβολή της οικογένειας Μεταξά Δημητρίου στη νεότερη ιστορική πορεία της Θάσου”

Σχετικά προϊόντα

You can add any HTML here (admin -> Theme Options -> E-Commerce -> Promo Popup). We suggest you create a static block and put it here using shortcode