Προηγούμενη σελίδα

Στα µάτια του Μελέτη, όταν άνοιξε την πόρτα εισόδου, ξεπρόβαλαν στις θέσεις των ανθρώπων – πιστών, οι ολόλαµπρες ακτίνες του πρωινού ήλιου… Ευθυτενείς, ακίνητες, µε την απαιτούµενη ιεροπρέπεια, στα λίγα στασίδια – καθίσµατα του ναού. Είχαν µπει από το ανατολικό, µικρό, καµπυλόγραµµο παράθυρο. Αµίλητες, φωτεινές παρουσίες, που δεν άφηναν να γίνει αισθητή η ανθρώπινη απουσία των πιστών. Αντίθετα, τόνιζαν µοναδικά τη µυστηριακή ατµόσφαιρα… Η χαµηλότονη φωνή του µικρόσωµου ιερέα, σαν το φυτιλάκι του καντηλιού που αναβόσβηνε, συµπλήρωνε µε λεπτοµέρεια τη «λειτουργική» ιδιαιτερότητα στο αιγαιοπελαγίτικο ακριτικό εκκλησάκι.

ISBN

978-618-5246-15-0

Αριθμός σελίδων

302

Διάσταση βιβλίου

16x24cm

Συγγραφέας

Μανόλης Παλαιγεωργίου

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Μανόλης Παλαιγεωργίου κατάγεται από τη Σάμο (1942), είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ/μίου Θεσ/νίκης και της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Υπηρέτησε με την ειδικότητα του φιλολόγου στην ιδιωτική και δημόσια μέση και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως διδάσκων και ως διοικητικό στέλεχος, με παράλληλη συνδικαλιστική δράση. Δημοσιεύει από το 1975 κείμενά του στο τοπικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο που αφορούν τα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτικά πράγματα της σύγχρονης καθημερινότητας και ειδικότερα της πόλης και της περιοχής Καβάλας.
Επιδόθηκε ιδιαίτερα και συνέταξε έξι (6) βιβλία - βοηθήματα σχετικά με τις «Τεχνικές Έλλογης Σκέψης και Γραφής». Το 2016 δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «Σταλαγματιές νοσταλγίας και αυτοσυνειδησίας» από τις εκδόσεις Ξυράφι.