Το ερασιτεχνικό ψάρεμα συνδυάζει το «τερπνό» και το «ωφέλιμο». Οι δυο λέξεις εδώ χρησιμοποιούνται με το ευρύτερο νόημά τους. Το «τερπνό» αφορά την ψυχαγωγία. Το «ωφέλιμο» τη μόρφωση και την υγεία του ανθρώπου.
Κάποτε, πριν από 150.000 χρόνια, όταν επινοήθηκε το ψάρεμα, ήταν πρωταρχική ανάγκη. Σήμερα ο ερασιτέχνης ψαράς απολαμβάνει αυτή την πανάρχαια ενασχόληση, ελπίζω με βαθύτερη επίγνωση και σεβασμό στη σημερινή θαλασσινή πραγματικότητα. Εξάλλου αυτό επιβάλλει η ιστορία αλλά και η καθημερινή ζωή του Έλληνα, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η ακτογραμμή της έχει μήκος περίπου 16.000 χιλιόμετρα, πιο μεγάλη από αυτήν της Αφρικής. Διαθέτει πλούσια ποικιλομορφία, με πολυάριθμα νησιά και κόλπους.
Αυτόν το συνδυασμό, με τη δική της μοναδική φυσική αισθητική, ενσαρκώνει η Καβάλα. Έτσι η αγάπη για την πανέμορφη Καβάλα δεν είναι άσχετη με την αγάπη για το ψάρεμα. Και η αγάπη για το ψάρεμα δυναμώνει την αγάπη για την πόλη μας.
Αυτή τη σχέση σε «ελάσσονα» τόνο υπηρετεί «Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΥΟΝΑΣ».

Συγγραφέας

Μανόλης Παλαιγεωργίου

ISBN

978-618-5246-07-5

Αριθμός σελίδων

202

Διάσταση βιβλίου

14x21cm

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Μανόλης Παλαιγεωργίου κατάγεται από τη Σάμο (1942), είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ/μίου Θεσ/νίκης και της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Υπηρέτησε με την ειδικότητα του φιλολόγου στην ιδιωτική και δημόσια μέση και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως διδάσκων και ως διοικητικό στέλεχος, με παράλληλη συνδικαλιστική δράση. Δημοσιεύει από το 1975 κείμενά του στο τοπικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο που αφορούν τα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτικά πράγματα της σύγχρονης καθημερινότητας και ειδικότερα της πόλης και της περιοχής Καβάλας.
Επιδόθηκε ιδιαίτερα και συνέταξε έξι (6) βιβλία - βοηθήματα σχετικά με τις «Τεχνικές Έλλογης Σκέψης και Γραφής». Το 2016 δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «Σταλαγματιές νοσταλγίας και αυτοσυνειδησίας» από τις εκδόσεις Ξυράφι.