Προηγούμενη σελίδα

ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Ο Ιπποκράτης αποτελεί τομή στην ιστορία της ιατρικής καθώς αυτός ανάγει την εποχή της επιστημονικής ιατρικής.
Την διδασκαλία του χαρακτηρίζει η ηθική (όρκος) η μελοφυία. Η νεότερη σύγχρονη ιατρική ήλθε να επιβεβαιώσει τον επιστημονικό χαρακτήρα του.
· Μια ενοποιημένη και επικυρωμένη θεωρία, με την οποία ένας άνθρωπος μπορεί να διατηρηθεί Σωματικά Υγιής ή να θεραπευθεί όντας Ασθενής!!!
Η ΣΟΦΙΑ της παράδοσης συνιφασμένη με τη σύγχρονη ΕΡΕΥΝΑ.
Αξιωματικές αρχές του.
· Στηβαρή αρχή «ωφελε ειν, μην Βλάπτειν».
· Φύσις νόσων, ιατρός. Αφού όλη η ζωή υποτάσσεται στους φυσικούς νόμους.
· Εν τροφή φαρμακείη άριστον.
· Τροφή ου τροφή, ην μη δύναται, μητροφή τροφή ήν οιον τε ήν τρέφεσθαι. (Η τροφή δεν είναι τροφή εάν δεν έχει θρεπτική δύναμη.)
· Ακορίη τροφής (να μην τρώει κανείς υπερβολικά)

Συγγραφέας

Παναγιώτα Ασλάνη

ISBN

978-618-80399-8-8

Διάσταση βιβλίου

14x21cm

Αριθμός σελίδων

256

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Παναγιωτα Ασλάνη είναι Φιλόλογος, Απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Κομοτηνής και ιδρυτικό μέλος του φιλοσοφικού συλλόγου «Συν Αθηνά». Παρακινημένη από μία γιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας και ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν σε τελικό στάδιο ανίατης ασθένιας, αποφάσισε να γράψει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. «Μετά το μοιραίο μου είπε ότι χάρη σ΄ αυτές τις εναλλακτικές ο σύζυγός μου είχε ποιότητα ζωής μέχρι το τέλος της ζωής του και με προέτρεψε να τα «βροντοφωνάξω» και να τα έχουμε ως σημαία. Κατόπιν μακράς σκέψης και προβληματισμού αποφάσισα αυτό το ηχηρό βροντοφώναγμα με τη συριστική μου πένα. Η Π. Ασλάνη είναι μητέρα τριών τέκνων και γιαγιά τριών εγγονών, στα οποία και αφιερώνει το έργο της, «Δια πάσαν νόσον».