Στις μέρες μας, όσοι επένδυσαν στην ύλη, θα είναι και οι μεγάλοι χαμένοι.
Η χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε είναι η στιγμή των μεγάλων ανατροπών. Μεγάλος νικητής θα αποδειχθεί το πνεύμα. Και όσοι επένδυσαν στο πνεύμα θα είναι οι αληθινοί νικητές αυτής της εποχής. Γιατί το πνεύμα έχει τη δύναμη να νικά την ύλη, να νικά τη φθορά. Υπάρχουν οι αθάνατες χαρές του πνεύματος, τα βάγια τα αγωνιστικά, τα οποία μπορεί να μην μας δίνουν τα προς το ζην, αλλά μας οδηγούν παιδιά μου προς το ευ ζην.
Κλείνοντας αυτό το βιβλίο, το γραμμένο από Εσάς για Εσάς, θα σας θυμίσω μια βαριά κληρονομιά που έχετε, μια προίκα, κάτι που το καθένα από σας κουβαλά στις πατρογονικές του βαλίτσες. Το φέρνει αναλοίωτο στο DNA του…
Μην ξεχνάτε ποτέ ότι Είμαστε Έλληνες! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνειΙ!
Γιατί η Ελλάδα δεν είναι αυτή του ΔΝΤ ούτε η Ελλάδα των καταλήψεων.
Η Ελλάδα είναι έννοια, είναι ιδέα.
Αυτό, βέβαια, για να το νιώσεις, χρειάζεται να γνωρίζεις σε βάθος αλλά και σε ουσία την Ιστορία, την Ιστορική Μνήμη της Φυλής να φυλάττετε πρώτιστα.
Εδώ θα παρακαλέσω τους δασκάλους, αλλά και τους καθηγητές, να μεταλαμπαδεύσουν ως κόρη οφθαλμού την Μνήμη την Ιστορική στα παιδιά μας!
Η Ελλάδα δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα, γιατί η Ελλάδα Έδωσε!!! Η Ελλάδα Γέννησε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ισονομία.
Αυτές οι υψηλές έννοιες είναι και η Κληρονομιά μας.
Συνεχίστε!
Συνεχίστε τη ζωή σας, αν θέλετε με Ποίηση.
Αν θέλετε με τέχνη.
Μα το καλύτερο απ’ όλα, συνεχίστε τη Ζωή σας,
Κάνοντας απλά τη δουλειά σας Έντιμα.
Έτσι θα αλλάξουμε παιδιά αυτόν τον κόσμο, με την Εντιμότητα.
Έτσι, ο παλιός κόσμος θα διαλυθεί σαν να ‘ταν από αλάτι σε ένα λεπτό και στη θέση του ένας νέος όμορφος κόσμος θα γεννηθεί, αυτός ο κόσμος των Ιδεών και των χαμένων Αξιών.

Καλό κατευόδιο,
Ανδρομάχη

Συγγραφέας

Συλλογική εργασία

Επιμέλεια

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδου

ISBN

978-960-89430-8-7

Αριθμός σελίδων

202

Διάσταση βιβλίου

16x24cm