ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ONLINE Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟ 2510837373
Περισσότερα

Η «Καθαρτήρια σπονδή» είναι η αφήγηση διαφόρων γεγονότων σχετικών με μια σκευωρία και μια πλεκτάνη που ταλαιπώρησαν την κοινωνία του Πραβίου στα δύσκολα χρόνια της Δικτατορίας, προκαλώντας πολλές και σκληρές περιπέτειες με την εξόντωση ενός αθώου. Πρωταγωνιστές στη μεν σκευωρία ήταν ένας πολιτικός και στην πλεκτάνη ένας Δεσπότης, συγχρόνως θύτης και θύμα. Η αφήγηση των γεγονότων αυτών έχει ως σκοπό να διασκεδάσει την βαριά ατμόσφαιρα. Επιπλεόν είναι μια προσπάθεια, όχι πρώτη ούτε μόνη, για να απαλλαγεί ο τόπος μας και οι άνρθωποί του από όσα τους βασάνισαν και ίσως τους βασανίζουν ακόμα. Είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας μέσα στη σύγχυση και στη θολία που προξένησαν συμφορές.

Συγγραφέας

Γεώργιος Α. Ζάννης

ISBN

978-960-89430-4-9

Αριθμός σελίδων

215

Διάσταση

14x21cm

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Σκιές στην ιστορία της Ελευθερούπολης”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γιώργος Ζάννης του Αγγέλου γεννήθηκε το 1930 στο Πράβι (Ελευθερούπολη) του Παγγαίου. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ελευθερουπόλεως. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως Καθηγητής, Διευθυντής, Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδος. Τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις εκπλήρωσε ως Αξιωματικός. Είναι πατέρας δύο παιδιών, τα οποία είναι διδάκτορες της αρχαίας ιστορίας. Σύζυγός του είναι η Φιλόλογος Ελευθερία Καραμπαλάση από τον Λαγκαδά, αγόγγυστος συμπεριπατητής και στα καλά και στα στραβά.
Εκτός του παρόντος, συνέγραψε τα «5 χρόνια», αναμνήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατοχή, «Τα Πικρά Χρόνια» από τον Ανταρτοπόλεμο και πολλά άρθρα και επιστολές στον «Ταχυδρόμο» της Καβάλας, στο «Βήμα» και την «Καθημερινή» με θέματα της εκάστοτε επικαιρότητος.

Σχετικά προϊόντα

You can add any HTML here (admin -> Theme Options -> E-Commerce -> Promo Popup). We suggest you create a static block and put it here using shortcode