Προηγούμενη σελίδα

Το Ουσιαστικό και το Ρήμα, όπως το γνωρίσαμε στα πρώτα έξι παραμύθια της Γραμματικής, παρέμειναν, από την αρχή μέχρι και σήμερα, οι πρωταγωνιστές της γλώσσας.
Βλέπεις, τήρησαν και τηρούν τη σοφή συμβουλή της μητέρας τους, θεάς ευγλωττίας:
«Για να συνεχίζουν οι γενιές των ανθρώπων να σας θεωρούν ημίθεους, χρήσιμους και σπουδαίους για τη δική τους ζωή, τους είχε τονίσει, όπως τους νομοθέτες και τους άλλους άρχοντες, να τι οφείλετε να κάνετε:
Να συνεργάζεστε αρμονικά, όχι μόνο μεταξύ σας, αλλά και με τα άλλα μέλη του εργαστηρίου της Γραμματικής, ακόμη και στην πιο μικρή έκφραση-πρόταση, που βγαίνει από το στόμα των ανθρώπων».
Από τότε, ο χρόνος συνέχισε να κυλά σαν το ποτάμι ασταμάτητα. Οι άνθρωποι, όλο και συχνότερα επινοούσαν νέες λέξεις, οργάνωναν καλύτερα τη γλώσσα, διευκολύνοντας έτσι όλο και περισσότερο την επικοινωνία τους.
Το εργαστήρι της Γραμματικής και με τα δέκα μέλη του, παρακολουθούσε με ασταμάτητο ενδιαφέρον την εξέλιξη της γλώσσας, αλλά και της ζωής των Ελλήνων.

ISBN

978-618-5246-38-9

Αριθμός σελίδων

132

Διάσταση βιβλίου

29,50×21,00cm

Συγγραφέας

Μανόλης Παλαιγεωργίου

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Μανόλης Παλαιγεωργίου κατάγεται από τη Σάμο (1942), είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ/μίου Θεσ/νίκης και της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Υπηρέτησε με την ειδικότητα του φιλολόγου στην ιδιωτική και δημόσια μέση και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως διδάσκων και ως διοικητικό στέλεχος, με παράλληλη συνδικαλιστική δράση. Δημοσιεύει από το 1975 κείμενά του στο τοπικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο που αφορούν τα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτικά πράγματα της σύγχρονης καθημερινότητας και ειδικότερα της πόλης και της περιοχής Καβάλας.
Επιδόθηκε ιδιαίτερα και συνέταξε έξι (6) βιβλία - βοηθήματα σχετικά με τις «Τεχνικές Έλλογης Σκέψης και Γραφής». Το 2016 δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «Σταλαγματιές νοσταλγίας και αυτοσυνειδησίας» από τις εκδόσεις Ξυράφι.